Krucha wieprzowina w sosie grzybowym z kopytkami - Przepisy - Wolno gotowane - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

wolno gotowane 10H
Przepisy

Krucha wieprzowina w sosie grzybowym z kopytkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wieprzowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu.Na rozgrzanej patelni podsmażamy z masłem drobno pokrojoną cebulę.Gdy cebula się zrumieni, dodajemy pokrojone grzyby.
  2.  Całość podsmażamy do momentu, aż grzyby zaczną się rumienić. Dodajemy śmietankęi wszystko razem powoli gotujemy. Następnie dodajemy drobno posiekany tymianek. Wieprzowinę rwiemy w drobne kawałki i łączymy z sosem.
  3.  Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z gorącymi kopytkami. Przed podaniem posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.

porcja dla 5 osób

czas przygotowania ok. 35 min.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy