Tilapia pieczona z masłem pietruszkowo-czosnkowym i glazurowanymi marchewkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tilapia pieczona z masłem pietruszkowo-czosnkowym i glazurowanymi marchewkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Masło połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
  2. Rybę ułóż na blasze do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż porcję masła. Piecz ok. 10 min w temp. 180°C.
  3. Marchewki obierz, pokrój w ok. 4 cm kawałki, obgotuj przez 2 min w osolonej wodzie. Przełóż na patelnię z łyżką masła, duś kilka minut, podlej sokiem.
  4. Dodaj miód, gotuj aż sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z rybą.

Porcja dla 2 osób.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.
 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos