Risotto z mulami i krewetkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto z mulami i krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj ryż, smaż, aż stanie się szklisty.
  2. Wlej wino, gotuj przez 2 minuty na małym ogniu. Dolewaj partiami gorący bulion, co jakiś czas mieszaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Ryż ma być miękki, ale nie rozgotowany. 
  3. Na wierzchu dania rozłóż mule i rozmrożone krewetki. 
  4. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 5 min. Wierzch posyp natką, podawaj od razu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów