Sałatka nicejska - Przepis z krajów morza śródziemnego - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka nicejska

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo (8-10 minut) w osolonej wodzie. Opłucz je w zimnej wodzie, obierz ze skorupek i pokrój na cząstki. W międzyczasie odsącz tuńczyka, rozdrobnij go i włóż do salaterki. Dodaj pomidory, sałatę, pokrojoną cebulę oraz ogórka, a także kilka listków bazylii. Wymieszaj składniki i przybierz dobrze odsączonymi kaparami.
  2. Do szklanki wlej oliwę i ocet, dodaj sól i pieprz, po czym wymieszaj wszystkie składniki widelcem. Sałatkę polej dressingiem i delikatnie wymieszaj. Na wierzchu ułóż pokrojone jajka, oliwki i świeże liście bazylii.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów