Sałatka z ośmiornicy - Przepis z krajów morza śródziemnego - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z ośmiornicy

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożoną ośmiornicę włóż do garnka, wlej szklankę wody i 3 łyżki oliwy, dodaj obraną całą cebulę. Gotuj pod przykryciem, aż cebula zmięknie.
  2. Ugotowaną ośmiornicę odcedź, pokrój i odstaw do wystygnięcia. 7 łyżek oliwy wymieszaj z octem, solą i pieprzem. Dressingiem tym polej ośmiornicę, wymieszaj.
  3. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę i kapary. Ponownie wymieszaj i odstaw na co najmniej pół godziny
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów