Ryż jaśminowy smażony z ośmiornicą i warzywami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ryż jaśminowy smażony z ośmiornicą i warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, po czym przełóż do miski. Ośmiornicę gotuj 50 min w wodzie z solą i octem, następnie odcedź ją i pokrój w plasterki. Marchewkę podgotuj w wodzie.
  2. W woku lub innej szerokiej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj imbir i roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż jajka się zetną. Następnie dodaj marchewkę i kapustę pekińską, a także partiami ugotowany ryż oraz ośmiornicę. Cały czas energicznie mieszaj.
  3. Danie dopraw sosem sojowym, pieprzem i zapiekaną cebulką. Pod koniec smażenia dodaj kiełki fasoli i pędy bambusa. Potrawę przełóż do miski, udekoruj dymką. Pastę Sambal Oelek podaj w osobnej miseczce.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów