Spaghetti z małżami i morszczukiem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Spaghetti z małżami i morszczukiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Małże znane u nas jako mule lub omułki, we Włoszech nazywane są cozze. Najczęściej przyrządza się je z białym winem, czosnkiem i pietruszką, jednak podobnie, jak i inne owoce morza świetnie nadają się do marynowania. Skropione sokiem z cytryny sprawdzą się jako antipasto.

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj morszczuka i małże odsączone z zalewy. Smaż przez 10 minut, dodaj pomidorki. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania, odcedź i przełóż na patelnię.
  2. Dodaj pesto, masło, odrobinę oliwy, wymieszaj. Podawaj posypany pietruszką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos