Mule w pomidorach - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mule w pomidorach

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mule wyłóż na durszlak, posegreguj wyrzucając sztuki z otwartą lub ukruszoną skorupką (wszystkie muszą być szczelnie zamknięte). Umyj dokładnie pod bieżącą wodą używając ostrej gąbki lub szczoteczki. ( Czas trwania 5-10 min )
  2. Do dużego garnka wlej oliwę, dodaj masło oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz poszatkowaną cebulę. Zeszklij, uważając by nie zbrązowiały. Wlej sos pomidorowy, przypraw do smaku i wrzuć mule. Przykryj i gotuj do momentu, aż wszystkie mule się otworzą (około 3 minut), co jakiś czas potrząsając garnkiem. (Czas trwania 5-10min )
  3. Podawaj od razu, posypane posiekaną natką pietruszki i najlepiej ze świeżą bagietką. (Czas trwania 5 min )

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów