Złote filety z ryżem pomidorowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Złote filety z ryżem pomidorowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Morszczuka dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posyp czosnkiem, zalej mlekiem i odstaw do zamarynowania na czas przygotowania ryżu. W ganku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pomidory i paprykę, dopraw solą, zamieszaj i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
  2. Dodaj ryż, dobrze wymieszaj i podlej 500 ml wrzątku. W razie potrzeby dopraw solą, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut, aż ryż będzie ugotowany. W międzyczasie na szerokiej patelni rozgrzej olej.
  3. Filety dokładnie odsącz z marynaty, obtocz je w mące, a zaraz potem zanurz w roztrzepanym jajku. Smaż na gorącym oleju na złoto z obydwu stron. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z ryżem i cząstkami cytryny. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów