Morszczuk w cieście piwnym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Morszczuk w cieście piwnym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj w misce z jajkiem, papryką i szczyptą soli. Następnie dolej piwo, w takiej ilości, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. Jeśli będzie zbyt gęste, można dolać do niego również wodę gazowaną. 
  2. Gotowe ciasto odstaw do lodówki na około 30 minut. W garnku lub głębszej patelni rozgrzej olej do smażenia. Kawałki morszczuka zanurzaj w cieście i smaż na oleju, aż ładnie się zarumienią. 
  3. Usmażone ryby odłóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów