Okoń nilowy zapiekany ze szpinakiem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń nilowy zapiekany ze szpinakiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z okonia dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę i pora. 
  2. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Warzywa wyłóż do naczynia żaroodpornego, a na pustej już patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. 
  3. Szybko obsmaż na niej z obydwu stron filety, po czym umieść je w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Posmaruj majonezem i zapiekaj przez 6 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z włączoną funkcją grilla.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów