Ośmiornica z pomidorami i oliwkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ośmiornica z pomidorami i oliwkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku, dodaj jedną obraną cebulę oraz liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż cebula będzie miękka. Ugotowaną ośmiornicę odsącz i pokrój na kawałki.
  2. W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drugą cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz passatę, przykryj i duś przez około 10 minut. Do gotującego się sosu dodaj oliwki i wino, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez dodatkowe 15 minut na średnim ogniu bez przykrywki. 
  3. Następnie dodaj pomidory i pokrojoną ośmiornicę. Gotuj przez dodatkowe 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i natką pietruszki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów