Labraks z masłem ziołowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Labraks z masłem ziołowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do masła dodaj natkę pietruszki, miętę, czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj widelcem.
  2. Uzyskaną masę umieść na kawałku foli spożywczej. Uformuj rulonik o średnicy około 3 cm i włóż do zamrażalnika, aby masło stężało.
  3. Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Resztę cytryny pokrój w plasterki. Ryby dopraw w środku i na zewnątrz solą. Przy pomocy ostrego noża wykonaj w skórze po 2 nacięcia z każdej strony i włóż w nie połówki plasterków cytryny. Pozostałe plasterki włóż do środka ryb. Okonie posmaruj oliwą i smaż na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) po około 6 minut z każdej strony. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami, rozkładając na każdej porcji po kilka plasterków masła ziołowego. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów