Halibut w sosie Goan - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Halibut w sosie Goan

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W rondlu dobrze rozgrzej olej kokosowy (pół łyżki odłóż). Oba rodzaje mąki połącz z jajkami i 100 ml wody, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.  W powstałym cieście zanurzaj kawałki ryby skropione sokiem z cytryny i smaż je na złoto w głębokim tłuszczu. Usmażone kawałki odkładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 
  2. Resztę oleju rozgrzej w woku i podsmaż na nim pomidorki koktajlowe, bakłażana oraz cebulę. Dopraw je pieprzem, ostrą papryką i solą imbirową, a po chwili zalej sosem Goan Sweet&Sour. Gotuj 10 minut. 
  3. Do gotowego sosu wrzuć usmażoną rybę w cieście. Zamieszaj, aby pokrył on wszystkie kawałki. Udekoruj dymką. Podawaj z chlebkiem Naan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów