Morszczuk w mleczku kokosowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Morszczuk w mleczku kokosowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Morszczuka wymieszaj z czosnkiem, sokiem z 2 limonek oraz solą, następnie odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem i sosem rybnym. Dodaj sok z 2 limonek, gotuj na małym ogniu przez ok. 20 min. Do gotującego się mleczka dodaj pokrojoną trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku pieprzem i ostrą papryką. 
  2. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, a gdy się zrumienią, dodaj je do sosu (część odłóż do dekoracji). Do sosu włóż kawałki ryby, gotuj 10 min, aż sos zgęstnieje. Dodaj kapustę, gotuj 10 min. Rybę podawaj z ryżem basmati i cząstkami limonki, posypaną dymką i wiórkami kokosowymi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów