Ciasteczka z morszczuka z imbirem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ciasteczka z morszczuka z imbirem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę. Dodaj odsączony groszek i jajka, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj imbir, dymkę i papryczkę chilli, sos sojowy i sok z 1 limonki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 
  2. Bułkę tartą wysyp na talerz, wymieszaj ją z kurkumą, solą i pieprzem. Z masy rybnej formuj ciasteczka i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony. 
  3. Po usmażeniu przekładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z pokrojonymi na cząstki limonkami oraz łagodnym sosem Sweet Chilli.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów