Krewetki w cieście imbirowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krewetki w cieście imbirowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki nadziej na drewniane patyczki do szaszłyków, następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z limonki. Mąkę wymieszaj z jajkami i wodą (do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego), dodaj kolendrę, wiórki kokosowe, sezam i imbir. Całość porządnie wymieszaj. Krewetki zanurz w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym. 
  2. Mango, papaję, ogórka i cząstki pomarańczy przełóż do miski. Dodaj czerwoną cebulę, skrop sokiem z limonki, wymieszaj. Na talerzu ułóż listki sałaty rzymskie, na nich wyłóż sałatkę z owoców. Na wierzchu umieść krewetki. Podawaj z gotowym sosem Hoisin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów