Kaczka marynowana w stylu Bulgogi - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kaczka marynowana w stylu Bulgogi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Odetnij szyję kaczki, skrzydełka oraz nadmiar tłuszczu od wewnętrznej strony przy udach. Natrzyj ją na zewnątrz i w środku solą, sosem sojowym i pieprzem. Kapustę wymieszaj z gruszkami, cukrem, sosem Sriracha, czosnkiem, imbirem, sezamem, octem i liśćmi laurowymi. 
  2. Powstałym farszem nadziej kaczkę i zepnij ją wykałaczkami. Odstaw na godzinę. Kaczkę piecz w temperaturze 145°C przez ok. 90 min. Następnie zwiększ temperaturę do 185°C i piecz jeszcze 10 min, by uzyskać chrupiącą skórkę. Przed podaniem usuń kości i pokrój mięso na mniejsze kawałki. Podawaj z sosem Hoisin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos