Polędwiczki z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Polędwiczki z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki z kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na patelni grillowej po 2 min z każdej strony. Odłóż w ciepłe miejsce.W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim cebulę, imbir i czosnek. 
  2. Dodaj sos Patak’s i gotuj na małym ogniu ciągle mieszając. Do sosu dodaj kolendrę i pokrojone w ćwiartki pomidorki wiśniowe. Wymieszaj. Gotuj 5 min. Na talerzu ułóż ugrillowane polędwiczki, polej je sosem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów