Mule z pomidorami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mule z pomidorami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym głębokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, seler, czosnek, bazylię i bukiet przypraw. Duś na małym ogniu przez 5 minut aż warzywa będą miękkie, ale nie przysmażone. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory, sól, pieprz i cukier. Duś na małym ogniu przez 30 minut. 
  2. Dodaj mule, zwiększ ogień i gotuj kilka minut, aż się otworzą. Regularnie potrząsaj garnkiem, aby wszystkie były jednakowo ugotowane. Mule, które się nie otworzyły wyjmij z garnka i wyrzuć. Resztę posyp bazylią. Podawaj na ciepło.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów