Jabłko pieczone z serem Brie i orzechami włoskimi w cynamonie i czarnym pieprzu - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Jabłko pieczone z serem Brie i orzechami włoskimi w cynamonie i czarnym pieprzu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z jabłek odetnij górną część z ogonkiem, tak by powstała pokrywka.
  2. Za pomocą łyżki wydrąż środek jabłka, uważając, by nie uszkodzić jego ścianek. Usuń gniazda nasienne.
  3. Ser pokrój w kostkę, orzechy grubo posiekaj i upraż dodając miód, cynamon i pieprz.
  4. Wymieszaj ser z jabłkami i orzechami.
  5. Powstałym farszem napełnij wydrążone jabłka i przykryj je odkrojonymi wcześniej pokrywkami.
  6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 2 minut.

Czas: 35 min

Porcje: 4

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów