Zupa cebulowa zapiekana z grzankami z camemberta - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa cebulowa zapiekana z grzankami z camemberta

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wywar zagotuj
  2. Czosnek obierz i drobno posiekaj, następnie dodaj do wywaru.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  4. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła i podsmaż na nim cebulę na rumiano.
  5. Do cebuli dolej wino i smaż tak długo aż odparuje co najmniej połowa.
  6. Usmażoną cebulę dodaj do wywaru i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
  7. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  9. Bagietkę porwij na kawałki
  10. Kawałki bagietki wymieszaj z łyżką roztopionego masła.
  11. Ser potnij w cienkie plastry i posyp nimi pieczywo oraz dodaj tymianek
  12. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut
  13. Zupę podawaj z grzankami.

Czas: 45 min

Porcje: 4

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów