Indycze piersi a la vitello tonnato, limonkowe carpaccio z buraków - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Indycze piersi a la vitello tonnato, limonkowe carpaccio z buraków

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki ugotuj w całości.
  2. Mięso mocno podsmaż na maśle.
  3. Dopraw pieprzem i solą i zalej białym winem.
  4. Dodaj obrane ząbki czosnku i duś przez ok pół godziny.
  5. Żółtka z oliwą, anchovies i sokiem wyciśniętym z cytryny wrzuć do naczynia.
  6. Posiekaj 2 łyżki kaparów. Wszystko zmiksuj na gładki sos.
  7. Na koniec dodaj kawałki tuńczyka.
  8. Ugotowane buraki obierz i pokrój na cienkie plastry.
  9. Limonkę umyj, otrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
  10. Do soku dodaj 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, miód i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj, by powstał jednolity sos.
  11. Polej sosem plastry buraka i posyp je otartą skórką.
  12. Mięso i buraki pokrój w plastry, ułóż na talerzu i polej sosami. Całość możesz posypać dodatkowymi kaparami i duszonym czosnkiem
  13. Podawaj z burakowym carpaccio.

Czas: 1,5 h

Porcje: 4

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów