Krem z buraków i jabłek - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krem z buraków i jabłek

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki (ze skórką) owiń folią aluminiową, piecz w temperaturze 200°C, aż będą miękkie (ok. 25 minut). Obierz ze skórki.
  2. W garnku rozgrzej olej, zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj tymianek i obrane, pokrojone jabłka. Przysmaż.
  3. Dodaj pokrojone buraki. Zalej taką ilością wody, by tylko przykryła składniki.Gotuj 5 minut.Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw solą, pieprzem i octem. Dodatkowo możesz dodać śmietankę.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos