Zimowa sałatka z pieczonymi warzywami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zimowa sałatka z pieczonymi warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki w skórkach owiń folią aluminiową, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz ok. 25 minut, do miękkości.
  2. Równocześnie wstaw do pieca pokrojoną w ok. 2 cm kawałki marchewkę, skrop ją oliwą i piecz, aż lekko się zarumieni. Buraczki ostudź, pokrój w kostkę.
  3. Na patelni podsmaż na oliwie z rozdrobnionym ząbkiem czosnku, chleb pokrojony w kostkę, aby otrzymać grzanki.
  4. Resztę oliwy zmieszaj z miodem i musztardą - na sos. W dużej misce rozłóż listki sałaty batawskiej, dodaj ciepłe warzywa, całość posyp grzankami i polej sosem. Dopraw do smaku. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów