Spaghetti al pesto di rucola SPAGHETTI Z PESTO Z RUKOLI - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Spaghetti al pesto di rucola SPAGHETTI Z PESTO Z RUKOLI

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wrzuć na gotującą, osoloną wodę i gotuj przez 9 minut.
  2. Rukolę, bazylię, parmezan, orzechy pinii, czosnek i oliwę umieść w kielichu Hoffen Chef Express.
  3. Miksuj przez 15 sekund ustawiając obroty na 5, po czym zwiększ obroty na 7 i miksuj jeszcze kilka sekund. W razie potrzeby dodaj więcej oliwy.
  4. Cukinię potnij w cienkie plastry wzdłuż i sparz je przez kilka sekund w wodzie, w której gotuje się makaron. Odsącz plastry na ręczniku papierowym i dekoruj nimi talerz. Makaron odcedź zachowując odrobinę wody i natychmiast wymieszaj z pesto. W razie potrzeby dolej wody. Dekoruj suszonymi pomidorami.  

Spaghetti to chyba jedna z najbardziej znanych potraw na świecie. Choć w swoim „standardowym” wydaniu opiera się ono przede wszystkim na mięsie i sosie pomidorowym, tak naprawdę gatunków spaghetti jest całe mnóstwo. Lubisz ten włoski przysmak, ale masz ochotę na jakąś odmianę i mały eksperyment? Jeśli tak, koniecznie już teraz wypróbuj fenomenalny przepis na spaghetti z pesto z rukoli! Jak je przygotować?

W pierwszej kolejności ugotuj makaron w osolonej wodzie. Wrzuć go dopiero do gotującej się wody – na czas nie dłuższy niż 9 minut. Pamiętaj, by nie rozgotować makaronu. To najczęściej popełniany błąd, który może doprowadzić do zepsucia nawet najbardziej misternie przygotowanej potrawy! Umieść w kielichu Hoffen Chef takie składniki jak parmezan, orzechy pinii, bazylia, rukola, czosnek oraz oliwa. Całość zmiksuj. Jeśli pesto wydaje Ci się za suche, możesz dodać jeszcze odrobinę oliwy.

Następnie przygotuj cukinię. Pokrój ją w cienkie plastry i sparz wodą. Po odsączeniu i osuszeniu, udekoruj nimi talerz. Teraz odcedź makaron i energicznie wymieszaj z pesto. Jeśli będzie za suche, możesz podlać odrobiną wody (zostaw na wszelki wypadek trochę wody, w której gotował się makaron). Przełóż spaghetti na talerz z cukinią i udekoruj danie suszonymi pomidorami. Gotowe! Spaghetti z pesto z rukoli jest wyjątkowo smaczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Na pewno przypadnie Ci do gustu i zachwyci wszystkich Twoich domowników. Smacznego!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos