Tonno in crosta di pinoli TUŃCZYK W PANIERCE Z ORZECHÓW PINII - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tonno in crosta di pinoli TUŃCZYK W PANIERCE Z ORZECHÓW PINII

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze na drobny zielony proszek.
  2. Tuńczyka przypraw solą i pieprzem i obtocz dokładnie w zielonej panierce. Smaż na patelni na 1 łyżce oliwy, po 20 sekund z każdej strony. Następnie przełóż go do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 3-7 minut, w zależności od preferowanego stopnia wypieczenia.
  3. Owoce obierz. Kiwi oraz 1,5 pomarańczy pokrój na cząstki. Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i wymieszaj go energicznie z pozostałą oliwą, szczyptą soli i pieprzu. Stek serwuj z sałatką z owoców, z pomarańczowym dressingiem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów