Mele ripiene NADZIEWANE JABŁKA - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mele ripiene NADZIEWANE JABŁKA

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W jabłkach wydrąż otwory wielkości orzecha włoskiego. Wycięte części oczyść z pestek i włóż je do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, orzechy, sok z cytryny i 50 ml wody. Duś ok. 15 minut, aż płyn odparuje. Następnie dodaj ciasteczka. Nadzieniem napełnij jabłka.
  2. Z mąki, masła, cukru i 1 żółtka zagnieć szybko ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż ją do zamrażalnika na 10 minut.
  3. Zimne ciasto oprósz mąką i rozwałkuj. Podziel na 4 części, każdym kawałkiem przykryj szczelnie jedno jabłko. Odetnij nadmiar ciasta. Wierzch jabłek posmaruj żółtkiem, posyp cukrem pudrem i cynamonem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów