Peperoni ripieni NADZIEWANE PAPRYKI - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Peperoni ripieni NADZIEWANE PAPRYKI

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykom odetnij „przykrywki”, usuń gniazda nasienne.
  2. W garnku na oliwie podsmaż czosnek, po chwili dodaj mięso i pancettę. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut, stale mieszając. Następnie dodaj passatę i duś jeszcze przez kilka minut. Zdejmij z ognia, po chwili wymieszaj z częścią parmezanu i Provolone.
  3. Powstałym farszem napełnij papryki, posyp je przyprawą ognistą, resztą parmezanu i Provolone oraz natką pietruszki. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos