Raviolo con carne RAVIOLO Z MIĘSEM - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Raviolo con carne RAVIOLO Z MIĘSEM

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umieść w kielichu Hoffen Express, dodaj masło. Ustaw temperaturę na 120°C, obroty wsteczne, prędkość 1, czas 45 minut. Po 5 minutach dodaj wino i 50 ml wody. Umieść przykrywkę na kielichu. Po upływie czasu gotowania sprawdź, czy mięso jest miękkie i płyn się zredukował. Odczekaj kilka minut aż ostygnie. Następnie dodaj 1 jajko, parmezan, 2 szczypty soli i 2 szczypty pieprzu, przykryj kielich i zmiksuj całość (prędkość 4, czas 20 sekund). Przełóż do naczynia i odstaw do lodówki.
  2. W kielichu umieść cebulę, czosnek, bazylię, szczyptę soli i pieprzu oraz 3 łyżki oliwy. Zmiksuj (obroty 5, czas 5 sekund). Następnie ustaw temperaturę na 120°C, obroty wsteczne, prędkość 1 i czas 15 minut. Po 6 minutach gotowania dodaj pomidory. Po zakończeniu gotowania ustaw obroty na 3, czas na 5 sekund. Sos przełóż do naczynia.
  3. W kielichu umieść 170 g mąki, 2 jajka i 1 łyżeczkę oliwy. Ustaw obroty na 2 i czas na 1,5 minuty. Gotowe ciasto przełóż na blat i rozwałkuj na cienki prostokątny płat. Na jego połowie rozłóż 4 kupki farszu mięsnego, w każdej zrób palcem wgłębienie i wbij do niego żółtko. Ciasto złóż na pół, lekko dociśnij palcami i wytnij gotowe ravioli miseczką do zupy. Gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Podawaj z sosem i parmezanem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów