Risotto al pollo RISOTTO Z KURCZAKIEM - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto al pollo RISOTTO Z KURCZAKIEM

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z kurczaka wytnij piersi. Resztę podziel na mniejsze części i włóż do garnka razem z obraną marchewką i połową selera naciowego. Zalej ok. 1,5 l wody, dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez minimum godzinę, aż powstanie bulion.
  2. Piersi przypraw solą, pieprzem i rozmarynem, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
  3. Cebulę, czosnek, marchew i resztę selera naciowego pokrój na mniejsze części i umieść w kielichu Hoffen Chef Express. Zmiksuj (prędkość 5 i czas 5 sekund). Następnie dolej oliwę, ustaw temperaturę na 120°C, obroty wsteczne, prędkość 1, czas 7 minut.
  4. Po upływie tego czasu wsyp ryż, wlej 500 ml bulionu i dodaj 3-4 szczypty soli. Ustaw temperaturę na 90°C, obroty wsteczne, prędkość 1, czas 24 minuty. Po 10 minutach gotowania dolej szklankę bulionu, a po kolejnych 10 minutach następną. Na minutę przed końcem gotowania dodaj masło i parmezan. Risotto podawaj z kawałkami pieczonego kurczaka, natką pietruszki i parmezanem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów