Rotolo di polenta ROLADA Z POLENTY - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Rotolo di polenta ROLADA Z POLENTY

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Farsz:

  1. Cebulę pokrój na mniejsze cząstki i umieść razem z czosnkiem w kielichu Hoffen Express.
  2. Ustaw obroty na 5 i czas na 15 sekund. START
  3. Następnie, dolej 25 ml oliwy z oliwek, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 8 minut. START
  4. Dodaj mięso mielone, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 10 minut. START
  5. Dodaj groszek, koncentrat pomidorowy, przecier, sól, pieprz, oregano i ponownie ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 10 minut. START
  6. Farsz przełóż do miski a w kielichu przygotuj polentę.
     

Polenta:

  1. Odmierz litr wody za pomocą wagi w kielichu Hoffena. Ustaw obroty a 1, temperaturę na 120, czas na 6 minut. START
  2. Umieść mieszadło w kielichu, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperaturę 90, czas 25 minut. START
  3. Do kręcącej się wody dodaj pół łyżeczki soli, 25 ml oliwy i wsypuj stopniowo mąkę.
  4. Po upływie czasu (25 min) polenta będzie gotowa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów