Involtini di carne ROLADKI MIĘSNE - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Involtini di carne ROLADKI MIĘSNE

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso posmaruj oliwą i obsmaż po 3-4 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Następnie ponownie przewróć na pierwszą stronę, zmniejsz ogień, przykryj przykrywką i smaż jeszcze 3 minuty. Przypraw solą oraz pieprzem i odstaw, by odpoczęło.
  2. Na tej samej patelni rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Gdy się przyrumieni, przypraw ją solą, pieprzem i kremem z octu balsamicznego. Duś jeszcze przez chwilę, mieszając.
  3. Cukinię pokrój za pomocą skrobaczki do warzyw na cienkie plastry. Umieść je na sitku i sparz wrzątkiem.
  4. Mięso pokrój w cienkie plastry, na każdym ułóż cukinię, cebulę, suszone pomidory, rukolę i szczyptę Grana Padano. Zwiń w roladki. Serwuj w temperaturze pokojowej lub podgrzej 5 minut w piekarniku. Danie można podać z ciabattą.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów