Policzki wołowe z pieczonymi batatami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Policzki wołowe z pieczonymi batatami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bataty wyszoruj, ponakłuwaj widelcem lub wykałaczką, posyp solą i zawiń w 4 oddzielne kawałki folii aluminiowej posmarowane oliwą. Połóż na blasze i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
  2. Policzki wołowe przygotuj do pieczenia zgodnie z podanymi na opakowaniu wskazówkami i wstaw do piekarnika 15 minut po batatach. Po 20 minutach wokół mięsa ułóż pomidorki, skrop je resztą oliwy, posyp solą, pieprzem i oregano.
  3. Przed podaniem bataty odwiń z folii, natnij je wzdłuż, a nacięcie wypełnij pokruszonym serem.

2 porcje

50 minut

Średnio trudne

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos