Figowe tiramisu - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Figowe tiramisu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru na jasną masę. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem reszty cukru.
  2. Ricottę wymieszaj z dżemem figowym, a następnie z żółtkami, dodając je po jednej łyżce. Na koniec całość połącz delikatnie z pianą z białek.
  3. Biszkopty zanurzaj na chwilę z obu stron w kawie i układaj obok siebie na dnie płytkiego naczynia. Wyłóż na nie połowę masy serowej, po czym przykryj ją drugą warstwą biszkoptów i masy. Wygładź powierzchnię deseru i wstaw go na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.

6 porcji

30 minut + schładzanie

Średnio trudne  

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos