Bruschetty z bobem i krewetkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bruschetty z bobem i krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożony bób wrzuć do gotującej sie osolonej wody. Gotuj 2 minuty, po czym odcedź na sitku i przepłucz bieżącą zimną wodą. Następnie obierz ze skórek, wymieszaj z miętą oraz 1 łyżką oliwy i delikatnie porozgniataj widelcem, tak by część ziaren pozostała w całości.
  2. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż na niej przez minutę 1 posiekany ząbek czosnku i krewetki. Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z bobem.
  3. Bagietkę przetnij wzdłuż, każdą połowę przekrój na 3 części. Na dużym ogniu rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej, przecięciem do dołu, kawałki bagietki. Piecz 1 minutę, po czym przypieczone strony natrzyj zmiażdżonym czosnkiem i przeciętym na pół pomidorem.
  4. Na kawałkach pieczywa ułóż bób z krewetkami, udekoruj listkami mięty.

6 porcji

20 minut

Średnio trudne

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów