Makaron casarecce ze szpinakiem i owocami morza - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Makaron casarecce ze szpinakiem i owocami morza

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z mieszanki morskiej wyjmij kawałki surimi i odłóż je na bok. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Dodaj cebulę, czosnek i seler. Smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. W międzyczasie makaron wrzuć do wrzątku z dodatkiem soli i pozostałej oliwy. Gotuj 10 minut, aż będzie al dente. Odcedź.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj cukinię. Patelnię przykryj pokrywką i duś 5 minut. Następnie dodaj owoce morza i passatę. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Na koniec dodaj pomidorki i szpinak. Smaż jeszcze 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  4. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. Udekoruj odłożonym wcześniej surimi oraz szczypiorkiem. Podawaj od razu.

6 porcji

30 minut

Średnio trudne  

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos