Piady z łopatką wieprzową, provolone i pieczoną papryką - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Piady z łopatką wieprzową, provolone i pieczoną papryką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łopatkę wyjmij z folii, osusz z nadmiaru sosu przy pomocy ręcznika papierowego i pokrój w cienkie plasterki.
  2. Paprykę nadziej na widelec i opiecz nad płomieniem, by skórka się przypaliła. Tak przygotowaną włóż do torebki foliowej, szczelnie zamknij i odłóż do ostygnięcia. Następnie obierz ją ze skórki i usuń gniazdo nasienne.
  3. Piady rozłóż na blacie i układaj na nich kolejno plasterki mięsa i sera oraz pozostałe składniki. Zwiń lub złóż dowolnie i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 175°C.

4 porcje

25 minut

łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów