Roladki z dorady z krewetkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Roladki z dorady z krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Dorady umyj i osusz. Przy pomocy długiego i ostrego noża wytnij filety, tnąc wzdłuż kręgosłupa, od ogona do głowy. Filety przypraw solą i pieprzem.
  2. Krewetki obierz z pancerzyków, posiekaj, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z czosnkiem i natką pietruszki.
  3. Na każdego fileta nałóż porcję krewetek i zawiń w roladkę, zawiązując łodyżką natki pietruszki. Roladki ułóż w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
  4. Kalafiora i ziemniaki umieść w garnku, zalej mlekiem i 250 ml wody. 

4 porcje

35 minut

Średnio trudne

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos