Sałatka z kurczaka - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z kurczaka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażana obierz ze skóry i pokrój w grube słupki. Ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Kurczaka przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie natrzyj oliwą. Umieść w brytfance razem z bakłażanem i wstaw na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
  3. Resztę soku z cytryny wymieszaj energicznie z oliwą, miodem, rozmarynem i posiekanym czosnkiem. Powstały dressing dopraw solą i pieprzem.
  4. Do miski z dressingiem włóż upieczonego i pokrojonego w paski kurczaka, bakłażana, oliwki, szpinak, pomidorki i orzechy. Wymieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
  5. Sałatkę serwuj na zimno w małych porcjach, dekorując płatkami parmezanu.

4 porcje

25 minut

Średnio trudne

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos