Szynka parmeńska z musem z melona - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szynka parmeńska z musem z melona

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Melona przekrój na 4 części, wykrój gniazda nasienne i odkrój skórę. Miąższ pokrój na kawałki, a następnie zmiksuj na gładkie puree.
  2. Szynkę skrop alkoholem i podsmaż przez chwilę z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Mus z melona rozlej do głębokich talerzy. Każdą porcję udekoruj kleksem ricotty, odrobiną oliwy, plastrem szynki i listkami mięty. Przed podaniem oprósz solą i pieprzem

4 porcje

10 minut

Łatwe

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów