Kurczak faszerowany wątróbką - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kurczak faszerowany wątróbką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka w środku i na zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, po czym wstaw do lodówki na 1-2 godz.
  2. Bułkę namocz w mleku. Cebulę zeszklij na maśle na złoty kolor. Wątróbkę wymieszaj z natką pietruszki, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką oraz cebulą. Dodaj sól, pieprz, żółtka i ubite na sztywną pianę białka, dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą. Powstałym farszem wypełnij kurczaka. Otwór zszyj białą nicią.
  3. Gotowego kurczaka umieść brytfannie wysmarowanej wcześniej masłem. Podlej odrobiną wody, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 1,5 godziny. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz, aż skórka stanie się złocista.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów