Sałatka z gruszką - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z gruszką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry pietruszki wymieszaj z połową miodu, oleju i soku z cytryny. Włóż je do żaroodpornego naczynia, przykryj folią aluminiową i piecz do miękkości w temperaturze 180°C. Przez ostatnie 10 min zapiekaj bez przykrycia, żeby pietruszka się skarmelizowała.
  2. Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni.
  3. Na talerzu ułóż liście szpinaku, pieczoną pietruszkę i plasterki gruszki. Ser pleśniowy wymieszaj z resztą oleju, soku z cytryny i miodu. Gotowym sosem polej sałatkę. Posyp ją serem zakopiańskim i ziarnami słonecznika.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów