Pad Thai z krewetkami i tofu - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pad Thai z krewetkami i tofu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Namoczony makaron odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki. Krewetki przekrój na pół, usuwając ogonki. Tofu usmaż z każdej strony na złoty kolor na 6 łyżkach rozgrzanego oleju.
  2. W woku mocno rozgrzej resztę oleju, a następnie wybij jajka i porządnie wymieszaj. Dodaj do nich sos Sriracha i bardzo energicznie mieszaj. Cały czas mieszając, dodaj usmażone tofu i pokrojone krewetki, a w dalszej kolejności makaron. Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 minuty.
  3. Na koniec dodaj sos do Pad Thai, orzeszki, dymkę i odsączone kiełki fasoli mung. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Podawaj z połówkami limonki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów