Kaczka po pekińsku z plackami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kaczka po pekińsku z plackami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj kaczkę: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu od wewnętrznej strony przy udach. Do środka włóż mandarynki wymieszane z cukrem, przyprawą 5 smaków i papryką oraz ząbki czosnku, imbir i liście laurowe. Kaczkę zepnij wykałaczką i odłóż na 2 godz. Wierzch oprósz ostrą papryką. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 145°C. Następnie zwiększ temperaturę do 185°C i piecz jeszcze 4 min, aby skórka się przy-piekła. Z upieczonej kaczki usuń kości, mięso pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W międzyczasie przygotuj ciasto na placki: mąkę wymieszaj z solą i powoli, cały czas mieszając wlej 100 ml gorącej wody. Ciasto wyrób i podziel na części, każdą rozwałkuj na placek o średnicy 15 cm. Placki posmaruj olejem sezamowym i smaż na suchej patelni, po 2 min z każdej strony.Mięso kaczki wraz z porem i ogórkiem zawijaj w gotowe placki. Podawaj z sosem chilli.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów