Marynowana wołowina Bulgogi - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Marynowana wołowina Bulgogi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj imbir, sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, dymkę, czosnek i olej sezamowy. Ziarna sezamu upraż na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy przestygną, dodaj je do marynaty. Do oddzielnej miski odlej ćwierć marynaty i włóż do niej marchew. W pozostałej marynacie umieść mięso i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  2. Marchew grilluj na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Następnie wstaw ją na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 165°C. Mięso obsmaż z obu stron na patelni grillowej, po czym wstaw na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 185°C, aby się dopiekło.
  3. Mięso i marchew podawaj z makaronem ryżowym.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos