Pieczone uda z kurczaka w stylu Tandoori - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pieczone uda z kurczaka w stylu Tandoori

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso ponacinaj nożem i przełóż do miski. Dodaj jogurt, czosnek, imbir, paprykę, sól i kurkumę. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30 min.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i obsmaż na nim kurczaka, po 5 min z każdej strony, tak by był mocno zrumieniony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 1 godz. do piekarnika rozgrzanego do 165°C.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów