Zupa z rybnymi kulkami i makaronem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa z rybnymi kulkami i makaronem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj włoszczyznę i 1 filet, a także 2 rozgniecione nożem i przekrojone na pół łodygi trawy cytrynowej, obierki imbiru i liście laurowe. Gotuj 20 min.
  2. Pozostałą trawę cytrynową pokrój w bardzo drobną kostkę, usuwając wierzchnią warstwę. Dodaj wraz z imbirem do gotującej się zupy. Do bulionu dodaj pastę Tom Yum (pół łyżki odłóż), sos rybny i cukier.
  3. Zamieszaj i gotuj 15 min na małym ogniu. Następnie usuń łodygi trawy cytrynowej, rybę (zachowaj ją) i obierki imbiru.Surową rybę zmiksuj z jajkiem, mąką i resztą pasty Tom Yum. Z masy uformuj małe kulki i gotuj je 5 min w zupie.
  4. Na koniec zupę dopraw sokiem z limonki i z powrotem dodaj rybę. Makaron pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miseczek, zalej zupą z kulkami. Podawaj z listkami kolendry i połówką limonki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów