Ryż smażony z cielęciną i ziołami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ryż smażony z cielęciną i ziołami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące kokosowej i obsmaż na rumiano z każdej strony na 1 łyżce rozgrzanego oleju kokosowego. Podlej wodą i duś 15 min pod przykryciem.
  2. W rozgrzanym woku rozpuść resztę oleju kokosowego. Wlej rozmieszane jajka, dodaj obsmażone mięso, fasolkę i kapustę. Smaż 5 min. Do smażących się warzyw dodaj ryż, całość dopraw do smaku sosem sojowym i cukrem, wymieszaj.
  3. Pod koniec smażenia dodaj odsączone kiełki. Na wierzchu potrawy ułóż wymieszane zioła: listki kolendry, listki bazylii przekrojone na pół oraz dymkę. Całość skrop olejem sezamowym i posyp sezamem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów