Babka z owocami zapiekana pod koglem-moglem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Babka z owocami zapiekana pod koglem-moglem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z drożdży, 50 g cukru, 80 g mąki i 50 ml letniego mleka przygotuj zaczyn. Następnie połącz go z resztą mąki, cukru i mleka oraz solą. Wymieszaj, pod koniec do ciasta dodaj masło i wyrób dokładnie. Ciasto podziel na dwie części i przełóż do nasmarowanych masłem keksówek. Odstaw na 2 godziny do wyrośnięcia. Piecz 40 minut w temperaturze 160°C.
  2. Przygotuj kogel-mogel: żółtka utrzyj z cukrem na białą masę.
  3. Wystudzoną babkę pokrój w plasterki. Każdy plaster namocz w mleku wymieszanym z cynamonem i cukrem wanilinowym. Na wierzchu połóż ulubione owoce, polej koglem-moglem. Deser można opiec palnikiem lub pod górną grzałką grilla. 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów